ΤΖΑΚΙΑ ΑΕΡΟΘΕΡΜΑ

Πρόκειται για μηχανισμούς σχεδιασμένους για την παραγωγή ζεστού αέρα με τη καύση ξύλου. Στο διάστημα μεταξύ της εστίας και της επένδυσης, κυκλοφορούμε τον αέρα του χώρου μας ή εξωτερικού, που μπαίνοντας από τη βάση, θερμαίνεται κατά μήκος των τοιχωμάτων και βγαίνει στο χώρο μας με φυσικό ελκυσμό ή με βεντιλατέρ.

ΤΖΑΚΙΑ ΚΑΣΕΤΑ

Χάρη στην υψηλή απόδοση είναι δυνατό να μεταμορφώσει το παραδοσιακό τζάκι σε μία πραγματική συσκευή θέρμανσης. Το σύστημα μετάκαυσης με το οποίο λειτουργεί επιτρέπει μεγαλύτερες αποδόσεις περιορίζοντας στο ελάχιστο την έκλυση της θερμοκρασίας από την καπνοδόχο.

ΤΖΑΚΙΑ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ

Ένα τζάκι καλοριφέρ αντικαθιστά στην ουσία το λέβητα πετρελαίου, αφού μπορεί να ζεστάνει νερό το οποίο στη συνέχεια διοχετεύεται μέσω του δικτύου καλοριφέρ, στα σώματα καλοριφέρ, στο θερμοσίφωνα κ.α. Είναι δηλαδή ένας λέβητας με ξύλα όπου ταυτόχρονα λειτουργεί και ως τζάκι. Έχει άριστη θερμαντική απόδοση και είναι μελετημένο για την καύση του ξύλου με τρόπο οικολογικό και οικονομικό.

ΣΟΜΠΕΣ PELLET

Οι σόμπες pellet παράγουν ζεστό αέρα για να ζεστάνουν τον χώρο εγκατάστασης και, παρακείμενους χώρους μέσω των κατάλληλων σωλήνων διανομής. Η εγκατάσταση των σομπών pellet είναι εύκολη ακόμα και να μην είναι στο κέντρο σε σχέση με την καμινάδα, αφού διαθέτουν βεβιασμένη αποβολή καπνών και μικρές διαστάσεις.